Детското отделение на МБАЛ-Хасково с второ дарениеие от кампанията „Жълти стотинки“ Още за Детското отделение на МБАЛ-Хасково с второ дарение от кампанията „Жълти стотинки“




Детското отделение на МБАЛ-Хасково получи медицинско оборудване от кампанията „Жълти стотинки“. Това е второто дарение от благотворителната акцията, с което напълно се покриват всички нужди на най-малките пациенти на лечебното заведение.

Оборудването, включващо пациентски монитори, кислородна палатка и перфузори, е на стойност 20 364 лева, с което общата сума на даренията възлиза на 55 719, 50 лв. Събраната сума за 2019-а надхвърля 75 хиляди лева, като неизползваната сума, която е приблизително 15 000 лв., ще бъде прехвърлена за закупуването на медицинско оборудване за МБАЛ д-р "Стамен Илиев"-Монтана.

През миналата година със средства, събрани от кампанията, на Детското отделение бяха доставени, легла за кърмачета, електрокардиографи, инхалатори, аспирационна помпа, бебешки легла, медицински бюра, болнични шкафчета, шкафове за дрехи, дозатори, стойки за системи, походни легла, посетителски пейки, спално бельо.

На събитието по връчване на оборудването, което се състоя на 17 януари 2020-а, присъства областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, партньор на акцията „Жълти стотинки“, както и деца, взели участие в кампанията.

От началото на акцията до момента са събрани над 420 хиляди лева, с които е закупено оборудване за детските отделения на 15 болници в 14 града на България.

haskovo.net
via Framar.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга