Успешно творческо лято за самодейците от село Гецово



 Какво вещае още фолклорното бъдеще за талантите от село Гецово? Много изяви и много награди, разбира се. На 26 издание на Международен фолклорен събор Дорково, където се включиха над 75 състава от републиките Молдова, Турция, Хърватска и България, самодейците от АИФ „Капанска китка“ при НЧ „Просвета“ село Гецово бяха отличени с плакет и диплом за висока художествено – творческа дейност. Международният фолклорен събор в село Дорково се проведе в края на месец юли тази година.

С няколко престижни отличия се завърнаха от град Попово в началото на месец юли членовете на AИФ „Капанска китка“ и ААФ „Капанци“. Гецовлии грабнаха призовите места на Националната фолклорна среща "Автентичност и съвремие" в град Попово, провела се от 5 до 7 юли 2024 година,  завоювайки първо място и златен медал, както и  специалната награда на журито за високо художествено изпълнение.

Aнсамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ и Ансамбъла за изворен фолклор „Капанска китка“ при НЧ „Просвета 1883“ село Гецово впечатлиха журито в Попово с оригиналността, богатството и красотата на капанския фолклор и капанските ритми, както и с прекрасните си изпълнения. А призът за „Висок професионализъм“ се полага на самодейците от Гецово съвсем заслужено.


Моля, не препубликувайте или копирайте без позволение или изрично съгласие на уебсайта "Гласове от Лудогорието"

Satin Damian, Ludogorie Voices

©All Rights Reserved





Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга