ОТЧИТАНЕ НА КОНКУРСА И НАГРАЖДАВАНЕ НА XVI-ТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС "ЛЮБОВТА Е ПИЯНСТВО ИЛИ ПИЯНСТВО ОТ ЛЮБОВ"


За шестнадесета поредна година в Заседателната зала на Община Силистра бяха връчени наградите на финалистите от Националния конкурс за поезия "Любовта е пиянство или пиянство от любов", който е под егидата на кмета на Община Силистра , д-р Юлиян Найденов.
По традиция празничната церемония се откри от зам.-кмета "Хуманитарни дейности" - г-жа Денка Михайлова. Тя благодари за участието на всички включили се в поетичния конкурс и добави, че е щастлива от факта, че за поредна година конкурсът е предизвикал огромен интерес сред начинаещи и утвърдени поети в страната. 
Равносметката в края на шестнадесетото издание на Националния поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов" е общо 119 творби на участници от всички краища на страната, като най-много писма са постъпили от София, Пловдив, Варна, Русе, Търговище и разбира се от Силистра. 
Тазгодишното тричленното жури, под председателството на доц. д-р Румяна Лебедова и членове Марияна Стоянова и Пеньо Пенев отличиха трите най-добри произведения, както следва:
С трета награда е удостоен Асан Исметов Хаджипехливанов- от град Плевен за стихотворение под №21 със заглавие: „Бяла магия”. На второ място е класиран Илко Пенев Илиев от гр. Сливен за стихотворение под № 40 със заглавие: „Любов”.
Първата награда в тазгодишното издание на поетичния конкурс се връчи на Здравка Петрова Христова от гр . Русе за стихотворение под № 104 със заглавие „Мъжете от забравеното село”. 
Специалната награда на ЛС "Реката и приятели" се присъди на Петко Тенев Каневски от гр. Димитровград за стихотворението „Изплакана вечност“.
Честито на спечелилите!
Пълните текстове на наградените стихотворения ще бъдат публикувани на сайта на Община Силистра www.silistra.bg


Община Силистра

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга