Валентина Радинска с „Изворът на белоногата”



Поетесата Валентина Радинска е 20- т избран лауреат на литературната награда „Изворът на Белоногата“. Поредният носител на отличието за цялостно творчество и принос в развитието на българската литература, бе посочен от жури, предложено от кмета на общината Мария Киркова, в състав Боян Ангелов – председател на Съюза на Българските писатели, Ели Видева и Георги Николов – членове на СБП, както и представител на Община Харманли.
Валентина Радинска е автор на девет книги със стихове сред които - „Към мен върви човек“ ; „Нощна книга“ „Не“; „Чистилище“ ; „Всичко“; „Поне“, „Дъждовете“; „Употреба на Свободата“ и книгата ѝ с избрани стихове „Времена“ . Пише литературно-критическото изследване "Димчо Дебелянов и Повелителят на вълците", за което получава наградата за критика на в. "Век 21". Автор е на антологията "Българската поезия след Втората световна война". През 1998 г. получава националната наградата "Мара Белчева" за цялостно поетично творчество.

Престижната награда ще бъде връчена на официална церемония на Националните литературни празници „Изворът на Белоногата“, които ще се проведат на 29 септември в местността „Изворът на Белоногата“.
В програмата са включени още среща разговор с поетесата и носител на наградата Елка Няголова, литературно четене на членове на СБП и концерт на Маргарита Хранова.
Водещ на събитието ще бъде Драгомир Драганов.

Сия СТОЯНОВА

haskovo.marica.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга