Литература, история, памет




На 21 ноември 2016 (понеделник) от 15.30 часа ще се проведе Ден на Института за литература при БАН под наслов „Литература, история, памет“.

Колегиалната общност и гостите на Института ще бъдат запознати с работата на направление „Нова и съвременна българска литература“ – с реализираните от него международни и национални научни форуми, издания, проекти и научно-приложни дейности. Чрез мултимедийна презентация ще бъдат представени неизвестни архивни документи и литературноисторически факти, събрани и изследвани в рамките на проекта „Българската литературна класика – знание за всички. Неизвестни архиви и литературни контексти”.

Сред акцентите на събитието ще бъдат виртуалната библиотека „Иван Шишманов”, съхраняваща преводи на български писатели в чужбина, и дигиталното хранилище на сайта „Българският литературен модернизъм”, съдържащо цялата национална модернистична периодика.

Каним всички, които обичат българската литература и ценят посланията на културната памет, да бъдат гости на Деня на Института за литература.

Адрес: София, бул. „Шипченски проход” 52, бл. 17, партер – Голям салон.

ilit.bas.bg




Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга