Лили Иванова и Бегбеде се срещат на по книга



Певицата се включи в изложба за насърчаване на четенето

Притихнала на стълбите в преддверието на апартамент в столичен хотел, Лили Иванова чете книга. Изражението й подсказва, че прелистването на страниците е като вид медитация за нея. Историята, заключена между кориците, е биографията на любимия й дизайнер Ив Сен Лоран с автор Лоранс Бенаим. Интимният момент е запечатан от екипа на певицата, а на фотографа Темелко Темелков се пада честта да заснеме финалните кадри за изложбата „Мостът на влюбените в книгите”, с която издателство „Колибри” посреща 25-ия си рожден ден. „За нас е чест, че творец от класата на Лили Иванова застава зад нашата идея и именно тя ще бъде първата сред още 60 ярки личности, с които ще напомним на българските читатели, че да намериш време да четеш е като да намериш време да обичаш”, коментираха от издателството.

Изложбата ще окупира Моста на влюбените край НДК от 18 до 30 ноември и ще покаже героите си в нетрадиционен сценарий с любимото им произведение - Белослава, например, ще се потопи в сладостта на „Като гореща вода за шоколад“ на Лаура Ескивел. Компания ще й правят световноизвестни писатели като циникът с рекламен гений и обезоръжаващ изказ Фредерик Бегбеде. Той ще позира с българските издания на творбите си. Сред БГ участниците в експозицията са още режисьорът Явор Гърдев, световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев и Катето Евро.

Автори на снимките са някои от най-популярните български фотографи – Иво Хаджимишев, Ивайло Петров, Нина Славчева, Димитър Балабанов, Даниел Ахчиев, Антоний Георгиев, Темз Арабаджиева и Иван-Александър Кютев.

НАДЕЖДА ПОПОВА
www.monitor.bg
официална фейсбук страница на Лили Иванова

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга