Прочети: Пет книги на седмицата



 
„За ползата от нечетенето и вредата от четенето”

 От биографията на Михаел Шумахер през нова адаптация по Джейн Остин, до авторката, която вдъхновява едни най-добрите истории на Хичкок, в нашата селекция книги, ще намерите най-подходящите заглавия за лятото.

Приятно четене…

Ема Чейс, „Свързани“

Това е третата част на еротичната поредица на Ема Чейс и тези, които я четат, знаят, че тя е перфектното четиво за лятото, плажа и за почитателите на жанра. Историята на Дрю и Кейт продължава и след сватбените кампани и определено не е онова, което хората си представят, че една семейна двойка би правила. Всеки, който харесва романтиката и еротиката, то ще се влюби в поредицата на Чейс.

Манос Вуракис, „Фадър наш“

Това сигурно е една от най-смешните книги, които може да намерите това лято в кнажирницата. Гръцкият автор има нетипично чувство за хумор, готина история и добър стил на писане. Книгата му, както може да се предположи от заглавието, разглежда хипотетичната история на Бог, който праща втория Исус – Джисъз Крайст, на галено Джес, на Земята. Той, за разлика от първия син на Бог – Крис, е един модерен Богочовек, притежаващ всички качества, за да направи голяма кариера на Спасител. Джес бе по-красив от Бекам, по-умен от Бил Гейтс и по-нахакан от Еминем. По-реакционен от Спайк Лий, по-смел от Исаак Мияке и с по-добър глас от Маринела. Играеше поло по-добре от принц Чарлз, свиреше на тромпет по-прочувствено от Майлс Дейвис, а по решителност можеше да се сравнява единствено със Сталоун в „Рамбо 2“. В такъв стил е цялата книга.

Дафни дю Морие, „Ребека“

Дафни дю Морие е британска авторка, която пише в началото и средата на 20 век. Майсторка на хоръра и готическия роман, и най-важното – муза на Хичкок. Царят на хорър киното филмира две от най-известните творби на дю Морие – „Птиците“ и „Ребека“, който пък носи две награди „Оскар“ на екипа и общо 11 номинации. Историята, на пръв поглед любовна, разказва за брака между богат мъж и красива млада компаньонка. След като двамата се женят и отиват в имението му, новата съпруга не може да се отърве от присъствието на старата, която е умряла преди години в инцидент. Готически хорър от най-висока класа.

Карин Щурм, „Михаел Шумахер биография“

Карин Щурм е един от малкото журналисти, които познават един от най-добрите пилоти на Формула 1 от самото начало на кариерата му. Малко след инцидента, който го поставя в кома, тя започва да пише книгата си, като взима интервюта от близки и приятели. И това е резултатът.

Вал Макдърмид, „Абатството Нортангър“

Вал Макдърмид е известна у нас с криминалните си трилъри и най-вече с поредицата си за д-р Тони Скот и детектив Карол Джордан. Но Макдърмид обича и още нещо – любимата на всички Джейн Остин. Вал Макдърмид представя своята съвременна версия на романа „Абатството Нортангър”, в което главната героиня вече не е влюбена в готическите романи, а във …вампирската поредица „Здрач”. Седемнайсетгодишната Кат Морланд живее затворено сред семейството си в едно селце в Дорсет, далеч от романтиката и вълненията, за които копнее. И когато заможните им съседи канят Кат да отиде с тях на фестивала на изкуствата в Единбург, тя е сигурна, че за нея това е начало на вълнуващи приключения.
Амелия Понд
www.chronicle.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга