Книга на пътен полицай – бестселър в Румъния


Румънският пътен полицай Мариан Година от Брашов, който има над 150 000 последователи във Facebook, се превърна в истинско явление в книгоиздаването, след като дебютната му книга получи 5000 предварителни поръчки само за няколко часа, пише Romania Insider.



Година стана толкова популярен в социалните мрежи, защото публикува истории от ежедневната си дейност, разказани забавно. Сега е решил да ги събере в книга.

„Не съм го направил, за да намаля присъдата си. Направих го от чисто удоволствие и, за да чуя съветите ви, които се появяват като коментари под публикациите ми във Facebook“, каза той, позовавайки се на многото случаи на румънски престъпници, които публикуват книги, за да излязат от затвора по-рано.

Едно от водещите издателства в страната Curtea Vechе, което публикува и автобиографията на президента Клаус Йоханис, е решило да издаде книгата на Година.

Четивото, което е озаглавено „Предстоящи проблясъци“, ще бъде официално пуснато на пазара на 18 февруари, но издателството вече е започнало да приема предварителни поръчки. Само няколко часа след началото на кампанията, издателството получава близо 5000 поръчки – повече от очакваните продажби за цялата година.

Сайтът на Curtea Veche беше блокиран от огромния трафик, така че служителите са били принудени да приемат поръчки по телефона до късно вечерта. Тъй като Година е обещал да остави автограф на всяка предварително поръчана книга, прекарал по-голямата част от уикенда в подписване.

„Тези, които ме проклинат, защото съм ги глобил на пътя, могат да се насладят на този момент. Не чувствам дясната си ръка“, написа той във Facebook.

ureport.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга