„Girl Online” на Зоела



 25-годишнатa британска влогърка е сензация в Обединеното кралство със своите видеоклипове, в които дава съвети за мода, красота и начин на живот. След като през 2009 г. създава блога си, тя успява да превърне хобито си в процъфтяваща кариера. Книгата излиза на английски през 2014 г. и само за една нощ оглавява класацията на „Амазон”. „Girl Online” e и най-продаваният дебютен роман на всички времена, като в Англия за първата седмица продажбите му надминават тези на „Петдесет нюанса сиво”, „Шифърът на Леонардо” и „Хари Потър”. До момента правата на книгата са продадени в над 40 държави.

Коя е Зоела?
- В YouTube Zoella има над 9 милиона последователи.
- В Twitter има над 3 милиона последователи.
- През 2011 и 2012 г. печели наградите на „Cosmopolitan”, съответно за най-добър блог за красота и за най-добър влогър за красота.
- Печели престижната награда на BBC Radio 1 Teen Awards за най-добър влогър две поредни години – през 2013 г. и 2014 г.
- Ще има свой восъчен двойник в музея „Мадам Тюсо” в Лондон по-късно тази година, наред с тези на Брат Пит, Анджелина Джоли, Кейт Уинслет и др.
- Образът й е на корицата на няколко английски списания, сред които „Seventeen” и „Company Magazine”; представена е във „Vogue”, „Glamour”, „Cosmopolitan” и др.

lira.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга