На листове втора употреба: Георги Господинов разказва приказки с малката Рая




Дъщеричката на писателя Георги Господинов обикаля България с огромна академична книга "Определител на птиците". Това е интересно в момента, мечтае да стане учен биолог, разкри известният баща. Двамата бяха под тепетата, за да се срещнат с пловдивските деца и да им разкажат за съвместната си книга "Сватби на животни и неща", в която се разказват кратки приказки, съчинени и разказани от баща и дъщеря и украсени с техни рисунки.

Направихме ги върху листове втора употреба. Започнахме една вечер, когато Рая беше на 6 г. Донесохме ги тук, за да ви покажем и докажем, че книги не се пишат толкова трудно. Важно е само да го направите върху хартия втора употреба, за да не се притеснявате пред чисто белия лист, че трябва да сътворите нещо гениално, сподели Георги Господинов и посъветва малчуганите да измислят истории напук на родителите си. Да ги пишат дори и с грешки, само да мечтаят и фантазират.

По време на срещата си с връстниците Рая разкри, че продължава да пише, но този път вестник, и предпочита да продава книги, отколкото да дава автографи. Обясни, че много от историите са за животни, защото мечтае да има домашен любимец, но родителите не са особено ентусиазирани и отказват.

Рая и Георги Господинови бяха под тепетата в рамките на литературния фестивал "Младият Пловдив чете".

www.marica.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга