"Триумфът на кучките"




В тази книга ще разпознаете реални личности зад измислените герои. Венета Райкова описва известните хора от позицията си на вътрешен човек и предлага на читателите да надникнат зад затворените врати на спалните на звездите.

Три силни жени със звездни съдби, белязани от редица изпитания, и една голяма любов. Властта, любовта, сексът, парите и славата са спойката, която свързва техните истории в този вълнуващ разказ за отношенията между мъжете и жените и за житейските избори, пред които се изправяме. Виктория е водещ и продуцент на вечерно предаване с висок рейтинг, Габриела е бивша мис, омъжена за футболист, а Александра е фолк любимката на народа... Три близки приятелки с техните любови и разочарования, възходи и провали, на фона на лъскавата илюзия, наречена "български шоубизнес".

Венета Райкова започва своята журналистическа кариера през 1992 г. като водещ в "БНТ" на предаването "Цветовете на нощта" и едновременно с това работи като редактор и репортер в първия светски вестник у нас - в. "Хайлайф". Същата година печели първия конкурс "Мини мис България". През 2004 г. става автор и водещ на първия телевизионен таблоид "Горещо", който се излъчва успешно повече от десет години. През последната година е водещ и продуцент на следобедното всекидневно шоу "Дневникът на Венета". Носителка на престижни награди като "Жена на годината" и "Мис ТВ Чар" и т.н.

Откъс от книгата

– Гледах предаването ти снощи за пророците на България. Не знаех, че Петър Дънов е събрал в дома си Ванга и Дядо Влайчо да си предсказват какво ще им се случи! А си мислех, че съм изчела всичко за тях, поздравления за снощи! – каза Габриела.
– И аз те гледах! Откъде имаш информация, че не са правили секс? Какво общо има въздържанието от секс с отварянето на информационните канали, по които им се е давала информация "отгоре"?! Пълни глупости са това според мен!! – разсмя се Александра.
– Не ти се вярва, защото не можеш и ден без секс, нали!? Избихме рибата снощи, рейтингът беше изключително висок, а това ми е най-важно! – отговори Виктория.
Четвъртък вечер, а те вечерят в любимия им ресторант "Панорамата" на Японския хотел. Три от най-известните жени в държавата си имаха традиция всеки четвъртък да се виждат само по женски, независимо кой беше поредният мъж в живота им. Приятелки бяха от деца, заедно завършиха гимназия в краен софийски квартал, а после, благодарение на амбициите си, станаха едни от най-богатите и влиятелни жени в държавата. Те диктуваха правилата в модата, в музиката, в светския живот и в телевизионния бизнес. Кучки от най-чиста порода. Виктория – най-успялата жена телевизионен водещ и продуцент, превърнала вечерното си шоу в институция. За своите четиридесет години единственото нещо, което не беше постигнала, беше да създаде собствено семейство и деца. Не вярваше в любовта, не би позволила на никого да я заведе в гражданското, а за деца не бе и помисляла – създаваха прекалено много проблеми, а тя нямаше време за това. Александра – фолк певицата на народа, любимка на няколко поколения, тотални хитове и абсолютен провал в личния живот. Развод и дъщеря, която не искаше и да чуе за нея. Габриела – бивша "Мис България", настояща футболна съпруга, прекрасен брак и трима сина.
– Как се възстановяваш от аборта, Александра, дойде ли твоят министър да те види поне? – попита загрижено Габриела, докато отпиваше от първата чаша шампанско за вечерта.
– Не, но ми изпрати кошница рози. Няма нужда да го съдим прекалено строго, че няма време за мен. Сега правителството е в криза и само му трябва да се разбере, че има връзка с мен. Затова и ме помоли да махна детето. Иначе знам, че ме обича.
– Не бъркай секса с обичта, Алекс! Това, че пя на предизборната им кампания и еуфорията от площадите ви беше завладяла, няма нищо общо с чувствата. Ако този кучи син изобщо има такива, то те са насочени към жена му и децата му! – каза Виктория, без изобщо да иска да засегне своята приятелка.
Из "Триумфът на кучките
"


www.book.store.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга