Ученическо есе вместо политически слова пред паметника на Ботев


Ученическо есе на тема „Земята на Ботев“ замени официалните речи на управниците на Разград на церемонията в почит на Ботев пред паметника му днес.

Тържеството в Градския парк бе водено от главния експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Виолета Атанасова, започна с едноминутно мълчание. В програмата участваха Градският духов оркестър и ученици от СОУ“Христо Ботев“. Младите ботевци изпълниха „Тих бял Дунав“ и „Хубава си, моя горо“, а шампионката по бадминтон Габриела Данкова представи своето есе „Земята на Ботев“.

Венци и цветя пред паметника на Ботев бяха поднесени от името на народния представител Михаил Тодоров, от областния управител на Манол Кившанов и заместникът му Нурие Црънгалова, кмета на Разград д-р Валентин Василев и председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, общински съветници на ПП ГЕРБ, Общински съвет и съветници от БСП, Областен съвет на офицери и сержантите от запаса, СОУ„Хр.Ботев”, РБ„Проф. Боян Пенев”, Ресурсен център-Разград, клуб „Млади възрожоденци“ в ОУ“Васил Левски“, признателни граждани.



Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга