„Седем писма от Париж“ – една модерна любовна история


На деветнадесет годишна възраст, Саманта се среща с любовта на живота си Жан Люк в Париж. Той и изпраща седем прекрасни романтични писма, на които тя никога не отговаря докато…


Бракът на Саманта се проваля. Останала безработна и затънала в дългове тя е принудена да се премести в дома на родителите си, където намира и забравените от нея любовни писма. Окуражена от Трейси, най-добрата й приятелка и неизменна спътница във всичките им пътувания пред 20 години, Саманта решава да издири отново Жан Люк. Прави го по не особено романтичен начин, но пък изключително модерен – интернет. Благодарение на него Саманта открива своя чаровен французин и изпраща позакъснелия си отговор (само с около 20 години). След като той отговаря на писмото, кореспонденцията между двамата става доста бурна, прераства в часове разговори по телефона и неусетно Саманта се озовава на самолета за Париж, в преследване на своето бъдеще (а може би минало).

Дългоочаквана среща между двамата протича гладко и веднага си проличава, че тръпката и искрата между двамата не е угаснала, а е все така силна и истинска.

Любовта на Саманта и Жан Люк е любов като на филм, с разликата, че при тях всичко е реално и истинско. Дори и след двадесетгодишна раздяла страстта им и желанието им един към друг е все още живо. Тази модерна любовна история ни показва, че човек абсолютно никога не трябва да оставя страха да диктува решенията му. Трябва винаги да бъде смел и да следва сърцето и мечтите си.

Тази история ни показва, че за голямата любов годините, разстоянието, тежките семейни отношения, парите не са от значение. И най-важното тази история дава надежда на всички онези, които до момента не са открили любовта, че никога не е късно да срещнат идеалната си половинка.

bookaddic7ed.wordpress.com

Действителна история за една сбъдната мечта

„Седем писма от Париж“ е приказка от реалния живот. Ще бъдете запленени от тази романтична изповед на американската Пепеляшка за нейния шармантен френски принц.
Елизабет Бард, писател

Две десетилетия, седем любовни писма и една отдавна забравена любов…
Месеци преди четирийсетия си рожден ден някога успешната рекламна дизайнерка Саманта е безработна, с купища дългове и с провален брак. Тя трябва да вземе няколко съдбоносни решения, за да рестартира живота и сърцето си. Всичко изглежда безнадеждно, докато не открива седемте романтични и прочувствени писма от Жан-Люк, чаровния французин, с когото е прекарала един незабравим ден в Париж преди две десетилетия. Бърза справка в Google й помага да го открие, за да разберат двамата, че годините и разстоянието не са угасили страстта, която изпитват един към друг. Саманта осъзнава, че внезапният й полет до Франция, за да се срещне отново с мъжа, когото познава от 24-часов горещ флирт, е лудост – но точно това е лудостта, за която е мечтала цял живот...
„Седем писма от Париж“ разказва затрогващата и вдъхновяваща действителна история на своята авторка Саманта Веран – една смела жена, която си дава шанс да започне отначало и се научава да слуша сърцето си.
„Седем писма от Париж“ е триумф на любовта над културните различия и дистанцията на времето.
Хилъри Рейл

Някои романтични книги са плод на авторовото въображение, „Седем писма от Париж“ обаче е истинската история на авторката Саманта Веран и това няма как да остане незабелязано от читателите. През 1989 Саманта пътува из Европа със своята най-добра приятелка Трейси. Два дни преди да си тръгнат от Париж двете деветнайсетгодишни момичета срещат Жан-Люк и Патрик. Те не разполагат с много време, но между Саманта и Жан-Люк огънят се разгаря много бързо и тя е изправена пред тежкото решение да си тръгне и да го напусне, за да продължи заплануваното пътешествие. След двадесет и няколко години нейният брак се разпада, тя е в криза и безизходица. Тогава Трейси й напомня онова вълнуващо приключение и седемте романтични писма от французина, които получава след завръщането си у дома в Америка. И така изниква естественият въпрос „Какво би станало, ако?“, ако не го беше изоставяла, ако се беше доверила повече на сърцето си. Саманта събира кураж и се свързва отново с Жан-Люк, разменят си мейли, говорят си по телефона и разговорите им стават все по-дълги и интимни. Получава покана от него да отиде отново в Париж. И в тази възможност Саманта съзира шанса да промени живота си и отново да бъде щастлива. Щеше да е твърде банално, ако не беше съвсем реално. И романтичната приказка на Саманта Веран е съвсем истинска и неподправена. Саманта и Жан-Люк се събират отново и след по-малко от година вече са съпруг и съпруга. Понякога ни се случва да преживяваме такива мигове, които не ни се вярва, че са реалност, сякаш са от друг живот и от друга планета, твърде красиви, за да са действителност. Но за да стигнат до щастието си, те преодоляват много препятствия. И това всъщност е поуката от приказката. Саманта Веран израства без баща, разводът й е тежък, тръгва за Франция, без да знае езика и без никакви средства. Но когато човек желае нещо, напълно в негова власт е да го постигне, нали така? Романтичната истинска история „Седем писма от Париж“ ще ви достави незабравима наслада и поради непринудения език, на който е написана, в лек и разговорен тон.


www.helikon.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга