Клара Санчес: В книгите си обличам големите житейски теми в интрига и ежедневност


Благодаря на Клара Санчес, която срещнах чрез книгата й "Небето се завърна"(издателство "Колибри"), и че имах възможност да й задам няколко въпроса онлайн, дни преди пристигането й в София. Благодаря за превода на Светослава Славчева и на Демна Димитрова, която е част от организационния екип на Третия софийския международен литературен фестивал - 8-13 декември 2015 г.

Клара Санчес идва у нас специално като гост на третото издание на Софийския международен литературен фестивал. Срещата с нея ще бъде на 10 декември, четвъртък, 18:00 – 19:00, НДК, Мраморно фоайе (етаж 2).

Какъв е сюжетът на “Небето се завърна”? Бихте ли ни разказали как се роди идеята и дали правихте специално проучване относно ясновидците?

На Патрисия, главната героиня, изглежда всичко й е наред. От съвсем млада е успешен модел, омъжена е за художник, в когото е много влюбена, има семейство (родители и сестра) и прекрасна къща. Въпреки това обаче явно има нещо, което не върви съвсем добре, щом като един ден си спомня думите, които преди време й казва някаква странна жена в самолета: “Има човек в живота ти, който желае да умреш”. В началото не й обръща внимание, но когато започват да й се случват една след друга различни неприятности, това изречение изплува в ума й и тя започва да се съмнява във всички, които я заобикалят, и да се пита кой ли би могъл да е този любим човек, който желае смъртта й.



kafene.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга