11-тото издание на Национален фестивал на музикалните школи

На 20-ти и 21-ви юни, в Пловдив, се проведе 11-тото издание на Национален фестивал на музикалните школи. Над 120 участници, инструменталисти и ансамбли, се състезаваха в различните категории. Участваха изпълнители от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Силистра, Шумен, Разград и др. като за първа година имаше и участник от Турция, при пианистите. Жури в състав: Председател - проф. Албена Димова и членове: доц. Стела Митева-Донкова и Дарина Данкова, оценяваха многобройните изпълнения в рамките на двата дни. Музикална школа "Илия Бърнев" , при НЧ "Развитие 1869", взе участие с осем свои възпитаници от класовете по пиано на Галина Героева, Нина Георгиева и Надежда Радославова.



В първа възр. гр. - Ивана Хосровян завоюва Първото място;
във втора възр.гр. - Християна Наковска беше класирана на първо място и получи Специалната награда за високи постижения, на трето място бе класирана Славена Петкова;
В трета възр. гр. - Първо място за Сезер Емиров и Специалната награда за високи постижения, на второ място са класирани Кристина Дончева и Радимир Янков;
В категория "Ансамбли" - Първо място за клавирното дуо Теодор и Николай Тодорови;
За първи път в историята на конкурса , както подчерта Председателят на журито, беше връчена Специална награда за цялостно представяне на МШ "Илия Бърнев" град Разград!
В Гала концерта взеха участие трима от талантливите разградски пианисти - Ивана Хосровян, Християна Наковска и Сезер Емиров.

Информация и снимка: МШ "Илия Бърнев" - Разград

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга