DOMA INTERNATIONAL ART FESTIVAL


На 10 юни, от 19:00 ДОМА Арт Фест кани всички на откриване на изложбата МЕДИЯ И ВИДЕО в подземна галерия Сердика (бул. Мария Луиза 16).
Изложбата представя произведения на нордските артисти в жанровете нови медии, видео арт, инсталации и визуални клипове. В нея са селектирани и представени интересни концептуални произведения на теми като „Живота на ескимосите“ - изследователски проект на ZaZaZoZo (Исландия) за бита на Гренландия, нордски пейзажи от Гидо Ван дер Верв (Холандия) , визии, показващи силата на природата, селектирани от Мунди Вонди и Томас Лемарки (Исландия) и много други.
Автори: Пилви Такала, Ларс Лауман и Бенджамин Хъсби, ZaZaZoZo, Рада Матева, Теему Маки, Zhala и Макоде Линде, Мунди Вонди,Томас Лемарки, Саана Уанг, Гидо ван дер Верв


Днес, 12 юни, от 18:00 във VIVACOM ART HALL премиерно за България ще се излъчи екранизацията по класиката на Нобеловия лауреат за литература Кунт Хамсун "Глад“ . Прожекцията ще се представи от преподаватели и студенти от СУ, Катедра по скандинавистика. Заповядайте всички!


В студиото на "На кафе" гостува ексцентричната художничка на певицата Бьорк - Шоплифтер 


Храпнхилдур Артнардотир (Шоплифтер)

/ИСЛАНДИЯ/
СКУЛПТОР, ДИЗАЙНЕР

Pодена през 1969 г. в Рейкявик, Исландия.

В своите скулптури, инсталации и картини от различни материали, Шоплифтер засяга теми като суета, себеусещане, мода, красота и популярни митове, често докосвайки се до внушения като мания и фетишизъм. Работите й попадат в сивата зона между визуалното изкуство, пърформанса и дизайна, като се радват на международна слава в престижни музеи. Носителка на престижния медал Принц Ойгенс от Шведската корона. Работи в колаборация с Бьорк.


Томас Лемарки

/ICELAND/
АКТЬОР, ВИЗУАЛЕН АРТИСТ

Роден в Исландия. Работи и живее в Берлин


Френско-финландският творец Томас Лемарки се изявява като артист и актьор едновременно. Играе е в различни европейски филмови продукции, редом до звезди като Кевин Костнър, Тилда Суинсън и Ед Харис. Паралелно с това се занимава и с колажи, скулптури, пърформанси, видеоарт.


domaartfest.com

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга