Лили стяга куфари за Канада


„Ех, Канада“, както пееха комиците от „Клуб НЛО“, ще стане реалност за Лили Иванова през октомври. Примата на родната песен рядко предприема извънгранични ангажименти, но през есента тя ще изнесе два концерта пред наши сънародници и канадци. Изявите са в едни от най-престижните зали в Монреал и Торонто и всичко е изпипано до последния детайл от организаторите от „Балканто“. Вече се продават билети на два популярни уебсайта за културни събития, цените са от 55 до 95 долара (ВИП секцията). Децата до 12 години влизат само срещу 45 долара.

Концертът в Торонто ще е на 30 октомври, а неповторимата Лили ще огласи театъра „Куин Елизабет“. Българският концерт все още липсва в уебсайта на залата, но през втората половина на годината там ще пеят Кристина Орбакайте, 11-годишното дете чудо Джаки Иванчо и украинката Ани Лорак, която през 2008 г. спечели втори място на песенния конкурс „Евровизия“ след Дима Билан. Сънародниците в Монреал може да очакват концерта на примата на 31 октомври. Изявата ще е в театър „Риалто“.

За да популяризира допълнително двата концерта, примата създаде и специален сайт, който се казва Lilicanada2015.com. Посетителите могат да открият както информация за самата певица, така и видеа с нейни изпълнения. Там е и черно-бялата снимка от плаката за турнето на певицата, на която тя блести в младежки тоалет от дънки и кожено яке. За концертите зад граница с Лили Иванова ще пътува и бендът й - няколкото музиканти, които са плътно до нея през последните години. Това са Орлин Цветанов (цигулка), Ангел Дюлгеров (китари), Огнян Енев (саксофон, тромпет), Веселин Веселинов-Еко (баскитара) и Росен Ватев (ударни и перкусии).
Засега няма информация дали турнето на изпълнителката ще кривне и към Щатите.

presa.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга