Клара Санчес - гост на Софийски литературен фестивал 2015




Едно от най-значимите имена на съвременната испанска литература присъства в програмата на третия Софийски литературен фестивал!

Както вече знаете, основната програма на фестивала, чийто фокус тази година е Иберийският полуостров, стартира на 08 декември 2015 година. В Мраморното фоайе на НДК публиката на най-голямото литературно събитие в страната ще има възможността да се срещне с известни писатели от Испания и Португалия и с някои от най-забележителните български автори.

Не пропускайте срещата-разговор с Клара Санчес, автор на романи като „Небето се завърна” и „Това, което името ти крие”, спечелили редица престижни отличия. В ролята на модератор влиза Жаклин Вагенщайн.

Клара Санчес има опит като университетски преподавател и журналист в печатни и електронни медии. Още с дебютния си роман, „Скъпоценни камъни” (1989) получава признание от страна на критиката. В него, както и в следващите си работи, тя обрисува картини от ежедневието и бита, анализира социални традиции и културни феномени, често използва ирония и хумор, за да разкрие недостатъците на съвременния свят.

Успехът на Клара Санчес е толкова главоломен, че няма как да не предизвика респект. Тя има 11 романа в творческата си биография. Произведенията й се превеждат в цял свят и се издават в стотици хиляди екземпляри.

За романа „Последни новини от рая“, който представлява проникновено изследване на алиенацията и объркаността на съвременната младеж, Санчес е удостоена с наградата „Алфагуара” за 2000 година. През 2010 г. за „Това, което името ти крие“ в надпревара с 261 номинирани тя получава „Надал“, най-старото литературно отличие на Испания, което се връчва от 1944 година насам. Три години след това излиза „Небето се завърна” и печели внушителната награда „Планета”.

С Клара Санчес ви очакваме на 10 декември, четвъртък, в 18.00 ч. в Мраморно фоайе на НДК, етаж 2!

Третото издание на „Софийския международен литературен фестивал“ се организира от Асоциация „Българска книга“ и в партньорство с Националния дворец на културата, Институт „Сервантес“ – София, Институт „Камойнш“ – София, ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб „Перото“.

Colibri Books

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга