Изложба на детски рисунки Разградска филхармония "Проф. Димитър Ненов"


В понеделник във фоайето на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ откриха изложба на детски рисунки на млади възпитаници на художничката Таня Стоянова.


Изложба с над 100 детски рисунки откриха в Разград
25 November 2015

Изложба с над 100 рисунки на млади възпитаници на художничката Таня Стоянова откриха в понеделник във фоайето на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“.

Колоритните пейзажи, натюрморти, портрети, фигурални и декоративни композиции са дело на 17 таланти от школата по изобразително изкуството към фирма „Образователни технологии“.

В рамките на изложбата младите автори на възраст от 5 до 18 години представиха по няколко свои рисунки, наситени с нежност, топлина и магнетизъм. При изработката на творбите даровитите деца са използвали разнообразни техники – молив, сух и маслен пастел, акварел, темпера, пастел, туш, въглен и маслени бои. Част от рисунките са направени чрез техниката монотипия, има и дигитални рисунки, сътворени с помощта на графичен таблет.

Ръководителят на школата Таня Стоянова разказа, че подготвя децата за участия в различни национални изложби, сред последните отличия на младите художници са от конкурса „Плодовете на есента“ в Севлиево. В момента децата се готвят за конкурсите „Гроздето, виното и традициите – Сунгурларе и „Мал Битолски Монмартър“ – Македония, които ще се проведат през следващата година.


ekip7

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга