Следпремиерно: Рая и Георги Господинови за фантазията и детството



Не знам дали представянията на детски книги са рядкост или просто това бе първото ми подобно преживяване в клуб “Перото” в НДК, но срещата с книгата “Сватби на животни и неща” от Рая и Георги Господинови (изд. “Жанет-45″) бе заредено с една особена енергия, която все още ме държи в своя плен.

В пълната зала на уютното книжно кафене, срещата с авторите бе открита от самата Божана Апостолова. След нея впечатления споделиха Зорница Христова (писател) и Силвия Чолева (поетеса, журналист, литературен критик), а Рая и Георги Господинови прочетоха някои от своите истории и издадоха тайни от писателската кухня. Прочетете някои интересни мисли, впечатления и идеи, които успяхме да запишем за вас:

Още в предговора на книгата Георги Господинов признава, че хрумването да събират напълно различни неща е на самата Рая. Ето как творят баща и дъщеря:

“Когато ни хрумна идеята, използвахме листове втора употреба. Това е нещо, което всеки може да си направи вкъщи. Когато обикновено ти дадат чист и нов бял лист, аз например рисувам само ужасяващи неща, защото някак се вдървяваш, защото не ти се правят грешки…” разказа Господинов.

Споделените забавни моменти между двамата ги карат да покажат на читателите, че измислянето на истории всъщност никак не е трудно, стига да решиш да отделиш време и да поиграеш с децата.



detskiknigi.com

фейсбук страница на Георги Господинов

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга