„Черен понеделник“ от Ники Френч (анотация и откъс)





АНОТАЦИЯ

Фрида Клайн е психотерапевт с успешна кариера и непоклатими принципи. Животът й се ръководи по ясно установени правила и е също толкова подреден, колкото е и малката й къща. Всичко обаче се преобръща в мига, когато на прага на кабинета й се появява Алън Декър – отчаян мъж, преследван от повтарящ се, натрапчив сън и неутолимо желание за дете.

Когато малко след началото на сеансите си с Алън, Фрида научава за изчезването на петгодишния Матю Фарадей, действията й я отвеждат в центъра на мистериозни събития. Главен инспектор Карлсън се превръща в неин партньор в опитите за разплитане на две загадъчни отвличания със съмнителна връзка и двайсет и две години помежду им.

„Черен понеделник“ е завладяващ криминален трилър, който ще ви пренесе в непрогледните кътчета на човешката психика.

А понякога именно те са най-страшното място, в което можем да се изгубим.
ОТКЪС

1987

Този град имаше много призраци. Тя трябваше да внимава. С малки и големи подскоци старателно избягваше пукнатините между паветата, а краката ѝ, обути в износени обувки с връзки, се приземяваха в центъра на каменните плочки. Вече се беше усъвършенствала в тази своеобразна игра на дама. Откакто се помнеше, вършеше това всеки ден на отиване и връ- щане от училище: в началото се държеше за ръката на майка си, влачейки я след себе си, докато подскачаше от едно безопасно място на друго; после се научи да се справя и сама. Не стъпвай по пукнатините. Или какво? Може би вече беше голяма за тази игра – след няколко седмици, точно преди началото на лятната ваканция, щеше да стане на десет, а все още продължава- ше да я играе. Вече се бе превърнало в навик, но също я притесняваше и мисълта какво щеше да стане, ако прекратеше играта.


lira.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга