"Ръкописът" - новото реалити по БНТ


Вижте първия финалист в "Ръкописът" - Георги Бърдаров.

Вчера беше излъчен стартовия епизод на новото реалити по БНТ "Ръкописът". (който иска може да провери за какво става дума). В него беше излъчено и моето участие - на Валери Славчев.
В това предаване няма победени, защото то не е състезание, а приключение. Но има награда, а наградата е издаването на романа и популяризирането му чрез БНТ на автора преминал през всички етапи и оценен най-високо от журито.
Така или иначе първият финалист е доц. д-р Георги Бърдаров. Реших да проверя в интернет за него. За останалите участници няма да мога да отделя време, защото са много, защото не за всеки можеш да намериш информация и още много защота. Вътрешно съм убеден, че между тях има готини и кадърни хора. Но за отличения, за него все пак трябва да намеря време. Доцент и доктор, преподавател в университет. Веднага си представих някакъв закостенял книжен плъх, дървен философ със сухарските му разсъждения за живота и неща все в тази посока. След това започнах да гледам видео материали за господина. При срещата ни почти нищо не успях да разбера за него. Бе скромен, тих и обран като поведение. И така от материалите в нета установих, че Георги Бърдаров е супер готин, свеж и талантлив млад мъж (университетските му титли не ме интересуват). Невероятен разкавач, а със сигурност и писател, който умее да те пренася на места и да те кара да съпреживяваш (за любопитните, надникнете в нета).
Та, както вече написах, въпреки, че предаването не е със състезателен характер, аз се чувствам победен от един прекрасен майстор на думите (надявам се, че е и прекрасен човек), който заслужава романа му да бъде издаден. И последно, в момента чрез предаването търся връзка с него и ще се радвам да се видим отново и да поговорим за много неща.
Колкото до това, което аз написах... "Няма време, трябва да се обичаме" със сигурност ще види бял свят, но ще ми трябва време, защото по него има още работа.
Успех на романа на Георги!

Валери Славчев - Хоризонт





Официална фейсбук страница на формата

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга