На 26-ти септември празнуваме Европейския ден на езиците

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

26 септември, ежегодно, в цяла Европа, се отбелязва като Европейски ден на езиците.

Инициативата стартира за първи път през 2001г., след решение на Съветa на министрите при Съвета на Европа, като цели да бъде опазено езиковото и културно богатство на Европа и да бъдат насърчени повече хора, без значение на възрастта, да изучват други европейски езици.

И тази година ще отбележим Европейския ден на езиците като истински празник!

Събитието ще се проведе на 26 септември, в Sofia Ring Mall, бул. „Околовръстно шосе” № 214, от 12 до 17 часа.

Очакваме ви! Доведете и своите приятелите!

Ще бъде много забавно, интересно и любопитно. Темата тази година ще бъде „Да пазаруваш на чужд език - мисията възможна!“. Вярваме, че за мнозина от вас това ще бъде деня, в който ще научите първите си думи на нов чужд език. Разбира се, като на празник, за най-любознателните сме предвидили много награди и изненади.

Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и се организира в партньорство с Център за развитие на човешките ресурси, както и с посолства и културни институти на много държави. Празникът е и част от Календара на културните събития на Столична община.

Тази година участници в Празника ще бъдат: Британски съвет; Френски институт; Гьоте институт; Чешки център; Унгарски културен институт; Италиански културен институт; Полски институт; Португалски културен и езиков център; Руски културно-информационен център; Институт за български език към БАН; Институт Сервантес; Културен отдел към Посолство на Испания; Посолство на Австрия; Посолство на Финландия; Посолство на Република Хърватия; Посолство на Ирландия; Посолство на Краство Нидерландия; Посолство на Словакия; Посолство на Дания; Посолство на Норвегия; Посолство на Гърция; Посолство на Швеция; Посолство на Румъния; Европейска комисия ГД „ПИСМЕНИ ПРЕВОДИ“; Център за развитие на човешките ресурси, ОПТИМА.

Екипът на ЦРЧР
www.hrdc.bg

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга