Седмица на грамотността във Велико Търново




От 8 до 17 септември Велико Търново е домакин на Седмица на грамотността, която има за цел да повиши информираността по проблема за ниското ниво на грамотност, наблюдавано в Европа, за да се предприемат действия. Инициативата под надслов „Училището и университетът – заедно по пътя към грамотността” се реализира по покана на Европейската мрежа за политики, свързани с грамотността (ELINET) от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” – Педагогически факултет, катедра „Начална училищна педагогика” и ОУ „П. Р. Славейков” – гр. В. Търново.

По време на Седмицата на грамотността организаторите ще дадат старт на поредица от събития, които ще продължат през цялата учебна година. Тържественото откриване на събитието се проведе на първия учебен ден в ОУ „П. Р. Славейков” и включваше детски рецитал, училище за деца и родители, съвместно четене на ученици, родители и гости на тържеството на любими произведения на децата.

На 16. септември програмата продължава в работа по ателиета с мото „Ние сме грамотни” и читателска щафета (съвместно четене на ученици и студенти пред деца от детски градини под наслов „Приказки от деца за деца – предай нататък своята любов към четенето”). На 17 септември доц. дпн Мариана Мандева ще проведе интерактивна лекция на тема „ Грамотността – „ключ” за отговорен и успешен живот в „цивилизацията на знанието”. По-късно през деня в детския отдел на Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков“ ще се проведе занятие по извънкласно четене на второкласници.
detskiknigi.com

Comments

Popular posts from this blog

Веселин Ханчев: Загубеното щастие е по-тъжно и от самата тъга